فلسفه پوشیدن کفشهای پاشنه بلند چیست؟

تقلید غیر عقلانی و غرب زدگی در جامعه ما را چندین بار در مقالات مختلف بیان کرده بودم اما نکته ای که چند روزی ذهنم را بخود مشغول کرده من را واداشته که دوباره یک مطلب در این زمینه اما بر روی مصداقی خاص بنویسم.

مصرف گرایی که از جمله برداشت های متقن ایرانیان از فرهنگ سرمایه داری و مادیگرای غرب است باعث شده هر روز مدلی نو و جنس جدیدی در بازار ببینیم و بازار های ما مملو از جمعیت شود بدون اینکه بدانیم آیا نیاز به این محصول داریم یا که نه؟ یا اینکه جنسی که در حال حاضر داریم از آن استفاده می کنیم واقعا بلا استفاده است یا اینکه هوس ما باعث خرید محصولی جدید شده است.

این موضوع را وقتی در بحث پوشاک دنبال می کنی می بینی که سالانه بیش از چندین بار برای خرید لباس و پوشاک به بازار می روی و محصولاتی کاملا هم کارکرد را از مدل های مختلف در کمد منزل انبار می کنیم. یکی از این پوشاک نیز کفش است. بحث من اینجا مصرف گرایی در این زمینه نیست بلکه اینها مقدمه ای بود برای این قسمت که آیا ما از مدل هایی که مصرف می کنیم اطلاع داریم یا اینکه چون ماهواره آن را تبلیغ کرده و یا در بازار جنس غالب شده اقدام به خرید می کنیم؟


کفش های پاشنه بلند از کجا آمد؟


شاید در خانواده همه ما این موضوع شایع باشد حالا کمتر و یا بیشتر! وقتی زنان خانواده برای خرید کفش به بازار می روند اولین گزینه های مد نظرشان کفشهای پاشنه بلند است اما اصلا نمی دانند که فلسفه پوشیدن این مدل کفش چیست؟ در کجا استفاده می شده؟ و یا چه امراضی دارد؟

در اواخر سال های 1840 و 1850 پاشنه ها به چکمه ها اضافه شدند، اما نشانه خوش پوشی زنان از لحاظ کفش، پوشیدن کفش ضخیم انگلیسی در هنگام روز، کفش چرمی که با بند و مادگی یا دکمه بسته می شد و یا کفش چرم، پارچه ای در هنگام عصر بوده است و کفش پاشنه بلند کاربرد دیگری داشته که در دهه 70 و 60 به بعد این کاربرد حکم رسمی می یابد. کفشهای پاشنه بلند برای فرم دادن به بدن برای روسپیان بوده است که در کاواره ها بدن فروشی می کردند و در حال حاضر هم پوشیدن این کفش ها نشانه همین فعالیت در کشورهای غربی است. این در حالی است که زنان جامعه ما بدون اطلاع از این امر همواره انتخاب اولشان کفش های پاشنه بلند است. جالب اینجاست که در آن زمان در آمریکا بدلیل امراضی که این کفشها دارد_جلوتر به آن می پردازم_به جز کاواره ها زنان در جاهای عمومی از کفشهای راحتی استفاده می کردند اما زنان جامعه ما با مشقت بخاطر فخر فروشی با این کفشها در خیابان راه می روند.


حتی جان فیسک اندیشمند انسانگرای غربی نیز در این خصوص می گوید:

"پوشیدن کفش پاشنه بلند توسط زنان باعث می شود که هنگام راه رفتن و ایستادن بخشی از بدن آنان برجسته شود که برای مردان جاذبه جنسی ایجاد کند. 

بنابراین زنان خود را در نظر مردان به صورت یک شیء جنسی جذاب در می آورند و در اختیار آنان قرار می دهند. همچنین پوشیدن کفش پاشنه بلند، آنها را از لحاظ فعالیت و نیروی جسمانی محدود می کند و به صورت خود ساخته در تولید فرهنگ مرد سالارانه سهیم می شوند چرا که با محدود کردن خود ضعف و ناتوانی خود را نمایانگر می کنند و فعالیت های مردانه را بیشتر نشان می دهند."



امراض کفشهای پاشنه بلند:



وقتی خانومی پاهایش در کفش پاشنه بلند لیز می خورد به سرعت تعادل خود را از دست می دهد و به سختی راه می رود. وقتی خانوم ها از کفش پاشنه بلند استفاده می کنند راحتی خود را فدای مد می کنند. به طبع پاشنه های بلند پا را زیبا تر نشان می دهد_این امر تنها بخاطر نگاه ابزاری است که غربی ها به زن دارند و آن را وسیله ارضای نیاز های جنسی خود می دانند_ ولی تاثیر تدریجی و منظم به دلیل بالا بودن پا بیشتر از آن چه که انتظار دارید خود را نشان می دهد. وقتی کفش پاشنه بلند می پوشید مهم است بدانید که دقیقا چه چیزی را دارید برای زیبایی فدا می کنید. اول بدن تان را، دوم آبروی و حیثیت و عفافتان، سوم ....

دیگر امراض کفشهای پاشنه بلند عبارت است از : 

کفش های پاشنه بلند علاوه بر ایجاد درد و تغییر شکل پاها ، استفاده طولانی مدت از این گونه کفشها بر روی آناتومی عضلات ساق پا و زردپی ها تاثیرگذار است. شیب زیاد پاشنه های بلند کفش منجر به انقباض ماهیچه های ساق پا می شود که این عارضه در نهایت موجب کوتاه شدن بافت ماهیچه‌ای ساق وسخت شدن زردپی آشیل می‌شود و از این رو خانم ها هنگام راه رفتن با کفش تخت و یا کفش ورزشی احساس پا درد خواهند کرد. کفش پاشنه بلند حالت پا را تغییر می دهد و گاهی مانع عملکرد درست پا می شود. قرار گرفتن طولانی مدت پا در قالب این کفش ها موجب کوتاه شدن تاندون آشیل می شود که ماهیچه ساق پا را به پاشنه وصل می کند. این وضعیت، تاندون را حساس و دردناک می کند.



پوشیدن مداوم این نوع کفش برآمدگی‌ای درپشت پاشنه بوجود می آورد که حاصل از اصطکاک پشت کفش با پای فرد است.


تغییر در شکل ستون فقرات نیز از دیگر امراض این کفشهاست.



متاسفانه باید بدانید  یک پنجم از زنان به قدری به این کفش‌ها علاقه دارند که اغلب دچار پیچ خوردگی شدید مچ پا و یا کشیدگی و پارگی تاندون پا می‌شوند.

بیایید برای  هرکارمان چند دقیقه فکر کنیم......

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد